fredag 18 juli 2008

Dramatik!

Trots att regnet öste ner på oss under gårdagen hade vi fullbelagt på campingen. När Emma anlände imorse hade vi ungefär 15 vagnar på tillfälliga platser, som sedan satte upp läger i repan tills de fått drop-in platser som de var nöjda med. Det är inte helt stillsamt att vara receptionist mellan 10-12 på förmiddagarna just nu.. Vi har fått frågan om varför vi inte har kösystem som vi haft tidigare, och det är främs av två anledningar. För det första har vi inte arrenderat Tjärholmen i år, vilket gör att vi inte har någonstans att ha vagnar som väntar på plats. För det andra gjorde vårt kösystem från tidigare år att hela receptionen var hysteriskt upptagna från klockan 10.30-15.00... Ni ser problemet? Årets system är i babystadiet, men än så länge går det riktigt riktigt bra.

Emmas dag började inte där, iof. På morgonen sätdar vi, torkar golvet, vattnar blommor osv. Hon fick torka golvet 3 gånger, då det kom in någon och lämnade svarta fotspår efter sig de två första gångerna hon gjort det... Whoops! Bad-Peppe är farlig på det. Jag brukar ge honom onda ögat så fort han närmar sig repan när jag jobbar morgon. På tal om Peppe kom det idag ett samtal från en kvinna vars man hade råkat slänga sin plånbok tillsammans med soporna när de gick från badet. (Visst är det underligt att det aldrig är den som gjort sådana saker som ringer... Det är alltid 'min man' eller 'min syster'..) Raskt gick vår Anna och Peppe ut för att leta igenom soptunnorna inne på badområdet (blä.) men vad de hittar är att det brinner i en askkopp utanför ingången (just under luftintaget för vår AC... Måste nog tvätta ikväll, ja.) och Peppe som också är brandchef fick göra ett heroisk rollbyte från mild badchef till brandman (fast utan den söta uniformen) och släcka elden. Ah.. The drama..

Plånboken blevv inte återfunnen, trots att Anna, Peppe och ferie-Nils allihopa skitade ner sig ordentligt i andra människors sopor. Vi har naturligtvis undvikit dem allihop sedan dess.

På grund av att jag är en förutseende ängel (well, pappa säger att jag är snäll iaf. ibland.) började jag klockan 10 imorse så Anna kunde gå på personalmötet och Emma inte stressa ihjäl sig alldeles själv i receptionen, slutar jag nu klockan 18. Hoppas ni alla får en solig kväll, så ska jag iväg och köpa mig något onyttigt att äta. Toodles!

//Elin

Inga kommentarer: